Bacteralia | Acabem el Seminari sobre la vida útil dels aliments
4166
single,single-post,postid-4166,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,

EL BLOG DE BACTERALIA

Acabem el Seminari sobre la vida útil dels aliments

24 jun 2014, Escrit per Anna Malapeira arxivat a Formació, General, Les nostres notícies
seminari

Finalitzat el seminari sobre vida útil dels aliments, des de Bacteralia us informem que hem millorat considerablement la metodologia. Si bé fa uns mesos ens fèiem coneixedores a fons del món de les conserves -com determinar si un producte presenta esterilitat comercial i estabilitat microbiològica- avui coneixem una mica més tot allò que requereix i representa la definició d’una data de caducitat.

Requereix d’un plantejament previ a fons. Hem de ser coneixedors de l’empresa per a qui treballarem o fer un estudi de camp previ dels seus autocontrols i APPCC per a poder determinar quins seran els microorganismes indicadors que ens seran més útils. Conèixer el producte i les seves característiques fisicoquímiques. Contemplar la possibilitat de realitzar diferents tractaments al llarg de l’estudi (trencaments de cadena de fred, per exemple). Definir un bon pla de mostreig. Recórrer a models matemàtics. Requereix del muntatge d’un bon expedient per part nostre que després l’empresa no abandonarà al calaix. Són informes actius, amb els quals hi seguirem treballant.

Representa posar una data en un producte que determina el final de la seva vida útil. Però no ens podem quedar amb aquesta simplificació. Si, per exemple, la prevalença és alta, haurem de buscar la millora, si existeixen deficiències en el procés (higiene o altres). Un estudi de vida útil representa un dels mètodes de validació que existeixen. No és una ciència exacta, és una estimació del comportament majoritari.

Reiterem una vegada més la necessitat que té una empresa d’estar en constant evolució gràcies a la formació contínua i així ho posem en pràctica des de Bacteralia. Un privilegi haver-hi assistit; ja treballem per incloure les noves eines de treball en futurs estudis.

Escriu el teu comentari